top of page

Del 4 al 12 de maig de 2019

Exposició Vestir l'escena

Casa de Cultura

Amb aquesta exposició, Eulàlia Casanovas ens mostra el valor del vestuari en el teatre i tot el que envolta el procés creatiu de vestir l'escena.

Dividida en dos espais ben diferenciats, un de creació i un de purament escenogràfic, la proposta ens endinsa en la base de l'essència teatral, la de l'element que transforma l'actor en una altra cosa, en allò que realment és: el personatge. Igual que les antigues màscares del teatre grec, un element aparentment simple de la indumentària és capaç de transportar l'espectador a la màgia del teatre. "Quan et poses la màscara, la màscara es fa carn" i, per tant, l'actor es transforma en el personatge que encarna. De la mateixa manera, a l'exposició la presència d'uns vestits despullats dels intèrprets que els haurien de portar, ens fa viure de nou aquelles obres que coneixem, ens les desperta, ens les fa vives. 

La creació d'un vestuari teatral és la realització d'una autèntica partitura a les ordres del director i es posa a servei de l'intèrpret per al seu propi lluiment i per a gaudi de l'espectador. És, per tant, un element fonamental, encara que sovint menystingut, d'una força expressiva extraordinària.

 

Tota la roba és, originalment, teatral. De fet, el vestit dels diumenges, la roba de la feina o la d'esport ens preparen per a la realització de papers socials diferents.

 

Fer un vestuari específic per a una representació volgudament teatral exigeix un exercici d'imaginació i fantasia sovint carregada de poesia.

Passin, doncs, passin i vegin. I potser fins i tot podran sentir, només veient un vestuari silenciós, deshabitat, alguns compassos del musical Cats o alguna de les àries de la Flauta Màgica.

vestir escena_A4.jpg
bottom of page