top of page

Acerca de

LECTURES SELECCIONADES

Es tracta d’una trobada mensual de lectures en veu alta per gaudir de fragments literaris (tant en prosa com en poesia), per conèixer vells i nous autors i per portar-hi aquells escrits que alguns de nosaltres anem fent ... en la nostra intimitat. 

 

La mecànica és lliure i oberta: qualsevol dels assistents pot aportar la lectura d’un text  (o més d’un, si li sembla) que llegirà en veu alta posant-lo a la consideració del grup. L’extensió no hauria de ser de més d’uns deu minuts per lectura i la durada de la trobada en total no hauria d’anar pas més ella de l’hora i mitja. 

LECTURES SELECCIONADES (14/05/2023)

Lectures d'un conte de Pere Calders, fragments de 14 (Echenoz) i La riuada (Mcdowell), així com un relat breu de Josep Duran.

LECTURES SELECCIONADES (09/04/2023)

Lectures d'un poema d'en Sibina, un relat curt d'en Duran, dos poemes de David   Jou, un article de El Núvol (respecte de com enfocar el dol) i un paràgraf de la novel·la "14" de Echenoz.

LECTURES SELECCIONADES (13/03/2023)

El cant espiritual (Maragall), un conte de Narcis Oller, Pedra de tartera (Maria Barbal), Bouilder (Eva Baltasar), un text sobre el Dalí personatge (article de Toni Vall sobre opinions de Eftem Gordillo) i dos relats màgics del Josep Duran: El último tren i El piano y las olas

LECTURES SELECCIONADES (13/02/2023)


Poema de Joan Noves Vénen i venen; Un fragment de El Quijote ("Canción de Grisóstomo") i la versió en català d'Antoni Bulbena; cant V de l'Infern de la Divina Comèdia (J.F. Mira): els amors de Paolo i Francesca da Rímini; hem parlat del doctor Trueta a partir d'un dels capítols del llibre Moments estel·lars de Catalunya; Tres relats de Josep Maria Espinàs.

LECTURES SELECCIONADES (16/01/2023)


Kant (Antropologia), Dostoievski (Memòries del subsol), Cervantes, Mercè Ibarz i Vivian Gornik (La situació i la història), així com un nou relat breu del  nostre soci Josep Duran, van centrar les lectures i debat a la sessió d'aquest gener. 

LECTURES SELECCIONADES (19/12/2023)


Hem llegit i comentat Sèneca (Diàleg sobre la brevetat de la vida), Homer (primeres pàgines de l'Odissea), Llorenç Villalonga (arrencada de Bearn o la sala de les nines), un article d'Eduard Punset ("La música sirve para algo i el resto para casi nada"), una rondalla de Jacint Verdaguer i un fragment de La meva concepció del món, De Bertrand Russell. Finalment, hem llegit un poema de Lluís Calvo i en Josep Duran ens ha llegit un dels seus contes breus.

LECTURES SELECCIONADES (14/11/2023)


En aquesta sessió hem llegit i comentat fragments de Machado (Juan de Mairena), Italo Calvino, Josep Duran, Salvador Espriu, Mercè Rodoreda, Juan Goytisolo i Voltaire.

LECTURES SELECCIONADES (17/10/2023)


Avui alguns socis de l'Ateneu hem gaudit de l'activitat que hem anomenat Lectures seleccionades (una trobada al mes). Com sabeu, es tracta que cadascú de nosaltres presentem i llegim alguns fragments de llibres o d’escrits que considerem interessants de donar a conèixer i escoltar tots plegats.


A tall d'exemple, cal explicar que hem llegit i escoltat:


• Alguns textos de Jean-Jacques Rousseau
La il·lusió, un poema de Joan Noves, dins el llibre La destrucció
• Un fragment del petit llibre, El nas de Nikolai Vassílievitx Gógol
• Alguns textos de Calidoscopi Informal, d'Albert Jané
• Una introducció a Els aforismes del notari, d'Albert Jané
• Un relat curt, de Josep Duran.

Vols venir a les sessions de lectures?

Tan fàcil com donar-te d'alta en aquest grup de Whastapp:

https://chat.whatsapp.com/Lwp5l4afsqzL1xQzH5oCqL

... i saludar. Des d'allà aniràs rebent les informacions del grup.

bottom of page